Waarom zou je als bedrijf beginnen met een blog? Wat zijn de voordelen van het hebben van een blog? Wat brengt het je bedrijf? En wat levert het op? Een veel voorkomend effect van bloggen is dat je op een ochtend je computer opstart, naar je analytics account gaat en je een stijgende lijn in bezoekers en omzet ziet. Dit gebeurd na ruim een half jaar bloggen.

Ik heb een tiental redenen voor u op papier gezet om aan te geven waarom bloggen zo belangrijk is voor uw website en bedrijf.

#1 Betrouwbaarheid

Door middel van bloggen laat u meer zien van de organisatie en maakt u uw merk en shop transparanter voor bezoekers.

#2 Deel kennis

U heeft ontzettend veel kennis over uw product en branche. Deel deze kennis door middel van het geven van meningen over vraagstukken binnen de branche en bouw hiermee vertrouwen en specialisme op.

#3 Merk

Laat uw merkwaarden in uw blog doorschemeren om hiermee uw merkidentiteit te versterken.

#4 Type berichten

Bespreek eens iets anders zoals het laatste nieuws, ontwikkelingen binnen uw bedrijf of branche of geef aankoopadviezen in uw blog berichten.

#5 Publiceer verschillende soorten content

Denk niet alleen aan content in de vorm van tekst, maar ook video’s, afbeeldingen en infographics zijn zeer geschikt om als blog bericht te delen.

#6 Publiceer regelmatig

Plaats regelmatige nieuwe content op uw blog. Dit geeft uw blog een levendige sfeer maar het geeft de bezoekers ook een reden om vaker terug te komen.

#7 Waardevolle content

Als lezers uw content waardevol vinden zullen ze het zelf vaker gaan delen waardoor uw bereik weer groter wordt.

#8 Reacties

Probeer reacties uit te lokken op uw blog door een interactie aan te gaan met uw doelgroep, vragen te stellen en ze te leren kennen.

#9 Kennis

Uw eigen kennis zal ook uitgebreid worden omdat u vaker op zoek moet gaan naar nieuwe onderwerpen binnen uw eigen branche.

#10 Bloggers

U hoeft niet zelf te bloggen, hiervoor kunt u personen zoals ik inhuren die voor u regelmatig blog berichten schrijven. Door dezelfde persoon te laten bloggen, krijgt het merk en uw webshop een stem en gezicht.

Kijk voor meer informatie op mijn Blogbuilding pagina.